nieuws

‘Als ze tijd willen rekken, is dat gelukt’

bouwbreed

‘Als ze tijd willen rekken, is dat gelukt’

Minister Blok doet geen nader onderzoek naar gespoten pur-isolatie, want ‘Europa heeft isocyanaat niet op de kandidatenlijst staan’. Het Kennisplatform Gespoten Purschuim heeft wel onderzoek laten doen en stelt op grond daarvan dat polyurethaan veilig in kruipruimtes kan worden toegepast.

“Als ze tijd willen rekken is dat gelukt”, reageert Gabriëlle Bosch van het Meldpunt Pur-slachtoffers. “Purschuim hoort niet in een woning thuis. Er is geen veilige onderwaarde voor sensibilisering door isocyanaat (een bestanddeel van gespoten pur – red.). De stof staat in de top 3 van sensibiliserende stoffen.”

Het Meldpunt Pur-Slachtoffers vindt dat minister Blok en de industrie ‘hun verantwoordelijkheid moeten nemen’. Het Kennisplatform stelt op basis van het onderzoek van advies- en ingenieursbureau RPS dat gespoten pur-isolatie veilig is.

Reageer op dit artikel