nieuws

‘Als je niet probeert, kom je er ook niet achter wat mogelijk is’

bouwbreed

Trebbe ziet de verkoop van woningen in delen van het land duidelijk aantrekken. In het goedkope en middensegment liggen de aantallen 50 tot 75 procent boven het niveau van een jaar geleden.

“In Nijmegen starten we later dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer met de verkoop van twee-onder-een kapwoningen van 275.000 euro tot drie ton”, zegt Marcel Trienen, directeur Trebbe Oost & Noord. “Met 24 woningen nemen we dan de temperatuur van het badwater op. Als je niet probeert, kom je er ook niet achter wat mogelijk is.”

Trebbe startte deze week in Nijmegen feestelijk drie woningbouwprojecten. Alle in Lent, net over de Waal, op hooguit een kwartier fietsen van de oude binnenstad. “Uitzonderlijk”, zegt Trienen. “Drie projecten tegelijk komt niet vaak voor.” Onder de naam Homerun Lent XL begon de bouw van 26 starterswoningen, met prijzen vanaf 169.000. De gemeente helpt met startersleningen. Een ander project betreft de zeventien vergrote rijtjeswoningen (140 vierkante meter) van Nieuw-Lent, verkoopprijs zo rond de 210.000 euro. Nog één pand is te koop. De 35 woningen van L’Entree (prijs 190.000 euro) zijn een beetje een tussenvorm van de andere twee projecten.

Bouwgebieden

De woningmarkt trekt volgens Trienen allesbehalve over de gehele linie aan. De groei zit volgens hem vooral in de stedelijke gebieden waar geen sprake is van krimp. Plus in de traditionele bouwgebieden van de Randstad. “Nijmegen is een voorbeeld van de stad die zich demografisch gunstig ontwikkelt. Steden met universiteiten en hbo-instellingen zijn in trek.”

Het startersplan van Trebbe om in Ede voor 160.000 euro per stuk gefaseerd 34 woningen op te leveren, wordt gezien de grote belangstelling in één keer uitgevoerd. Ook uit Dronten meldt Trienen een toenemende kooplust. “Dit voorjaar laat zien dat het niet overal kommer en kwel is. Koop trekt aan. De sociale woningbouw is verdwenen als kurk waarop onze sector dreef. Het reservoir bouwvergunningen daalde van 25.000 tot nog maar vijfduizend. Ook op de utiliteitsmarkt is weinig vraag.”

Reageer op dit artikel