nieuws

Actiebijeenkomst na weigering TataSteel

bouwbreed Premium

Acties bij Tata Steel lijken onafwendbaar nu het staalconcern heeft geweigerd om zijn laatste cao-voorstellen van tafel te halen.

Vakbonden hadden geeist dat de onderneming voor gistermiddag de, in hun ogen, “verslechteringsvoorstellen” zou intrekken. Dat is niet gebeurd. “Dat betekent dat we zijn uitgepraat, het heeft geen zin om woensdag weer met Tata Steel te gaan overleggen”, concludeert onderhandelaar Peter Böeseken van CNV Vakmensen. De bond heeft inmiddels besloten om op 11 maart een actiebijeenkomst te houden. Böeseken: “Daarop beslissen de leden of we inderdaad het actietraject ingaan. Zoals de vlag er nu bij hangt, verwacht ik daar zeer grote steun voor.” CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten eisen een loonsverhoging van 3 procent.

Reageer op dit artikel