nieuws

Rabobank schrijft 1,7 miljard af op vastgoed

bouwbreed

Rabobank heeft in 2013 voor 1,7 miljard euro voorzieningen genomen op zijn commerciële vastgoedactiviteiten. Dat is bijna twee keer zoveel als in 2012. Van de voorzieningen komt 1,3 miljard euro voor rekening van het beleggingsvastgoed op een totale portefeuille van 24,3 miljard euro. Op projectontwikkeling schreef Rabobank 426 miljoen euro af. Door de afwaarderingen dook […]

Rabobank heeft in 2013 voor 1,7 miljard euro voorzieningen genomen op zijn commerciële vastgoedactiviteiten. Dat is bijna twee keer zoveel als in 2012. Van de voorzieningen komt 1,3 miljard euro voor rekening van het beleggingsvastgoed op een totale portefeuille van 24,3 miljard euro. Op projectontwikkeling schreef Rabobank 426 miljoen euro af.

Door de afwaarderingen dook de gehele Rabo Vastgoedgroep in het rood. Het nettoverlies over 2013 bedroeg 817 miljoen euro, tegen 113 miljoen euro verlies in 2012. “In de loop van 2013 werd duidelijk dat het herstel van met name de Nederlandse vastgoedmarkten langer gaat duren dan eerder verwacht. Dit had een zeer negatieve invloed op het resultaat van Rabo Vastgoedgroep”, aldus de bank.

Reageer op dit artikel