nieuws

Ook dijkexperts gaan Engeland helpen

bouwbreed

Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen sturen een team van dijkexperts naar het overstromingsgebied in Groot-Brittannië. Vorige week al is een Nederlandse delegatie van waterveiligheidsexperts, onder leiding van Rijkswaterstaat, met Deltares en de Unie van Waterschappen, op bezoek geweest bij de Britse overheid. In deze gesprekken is vanuit de Nederlandse overheid hulp aangeboden. De Britse […]

Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen sturen een team van dijkexperts naar het overstromingsgebied in Groot-Brittannië.

Vorige week al is een Nederlandse delegatie van waterveiligheidsexperts, onder leiding van Rijkswaterstaat, met Deltares en de Unie van Waterschappen, op bezoek geweest bij de Britse overheid. In deze gesprekken is vanuit de Nederlandse overheid hulp aangeboden. De Britse overheid heeft nu te kennen gegeven in te gaan op het aanbod om een team van dijkexperts te laten komen.

De inzet van de experts past in de goede relaties tussen beide landen. Vanwege de contacten tussen Rijkswaterstaat, de waterschappen en het Engelse Environment Agency, de verantwoordelijke overheidsorganisatie in het Verenigd Koninkrijk, kon op zeer korte termijn een missie worden samengesteld.

Reageer op dit artikel