nieuws

Minister: Roeken geen probleem bij bouw sluis

bouwbreed

De aanwezigheid van roeken staat de bouw van de nieuwe sluis bij Eefde niet in de weg. Dat laat minister Schultz (infrastructuur) de Tweede Kamer weten. De PvdA maakt zich zorgen, omdat een ontheffing is verleend op de natuurregels, terwijl het gewijzigde bestemmingsplan nog niet definitief is. Schultz laat de twee bezorgde Kamerleden, Jacobi en […]

De aanwezigheid van roeken staat de bouw van de nieuwe sluis bij Eefde niet in de weg. Dat laat minister Schultz (infrastructuur) de Tweede Kamer weten. De PvdA maakt zich zorgen, omdat een ontheffing is verleend op de natuurregels, terwijl het gewijzigde bestemmingsplan nog niet definitief is. Schultz laat de twee bezorgde Kamerleden, Jacobi en Kuiken, weten dat de kraaiachtige vogelsoort een nieuw leefomgeving krijgt en geen last zal hebben van de bouwwerkzaamheden. “De gunstige staat van de instandhouding van de roek komt door het verplaatsen niet in gevaar, omdat hiervoor de noodzakelijke maatregelen worden genomen, zoals het verplaatsen van nesten, het aanbieden van nestmateriaal op de nieuwe locatie en ten slotte het verplaatsen en planten van (extra) bomen.”

Reageer op dit artikel