nieuws

Ingepakte kasteelboerderij Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

bouwbreed Premium

Ingepakte kasteelboerderij Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

De kasteelboerderij van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt door steigerbouwers in plastic verpakt voor een ingrijpende renovatie. Nog voor de start van het nieuwe seizoen moet het dak van het voorhuis van de boerderij vernieuwd worden.

Daarnaast worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het metselwerk. Om ook bij slecht weer door te kunnen werken, wordt het hele voorhuis in plastic verpakt. Hoofdaannemer is de firma Hoffman uit Beltrum. Op 27 maart moet de restauratie klaar zijn. Dan kunnen bezoekers van het Openluchtmuseum de kasteelboerderij weer van binnen en buiten bekijken. Het is een voorhuis met twee verdiepingen, van het type hallehuis. Wie wil, kan de Herenkamer reserveren voor een lunch of diner, of de Pronkkamer voor koffie of een borrel, meldt het Openluchtmuseum.

Reageer op dit artikel