nieuws

Honderden schademeldingen na aardbeving Groningen

bouwbreed

Honderden schademeldingen na aardbeving Groningen

Honderden woningen zijn beschadigd geraakt door een nieuwe aardbeving in Groningen. De beving is het gevolg van de gaswinning door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

Het bedrijf inventariseert momenteel de schade. “De meeste schademeldingen komen uit Loppersum en ieder kwartier komt er een melding erbij”, schat een woordvoerder van de NAM. “Het gaat meestal om scheuren in de muur of tegeltjes die eraf vallen.” De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze&Aa’s voeren uit voorzorg extra inspecties uit. Het KNMI mat in Loppersum in Noordoost Groningen in de nacht van 13 februari een aardbeving met een kracht van 3.0 op de schaal van Richter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels