nieuws

Ballast Nedam schrapt banen na miljoenenverlies

bouwbreed Premium

Ballast Nedam schrapt banen na miljoenenverlies

Ballast Nedam schrapt nog eens 150 arbeidsplaatsen. Dat heeft het aannemingsconcern uit Nieuwegein vanmorgen bekendgemaakt. De banen verdwijnen bij de divisie bouw en ontwikkeling. De onderneming sneed afgelopen jaren al vele honderden arbeidsplaatsen weg.

Het bouwconcern grijpt in vanwege “tegenvallende resultaten in 2013 en later dan verwachte opbrengsten van desinvesteringen”. Ballast Nedam verwacht over het afgelopen jaar een operationeel verlies van tussen de 25 en 30 miljoen euro. Het verlies wordt grotendeels veroorzaakt door reorganisatiekosten en afwaarderingen van in totaal 20 miljoen.

Om zijn vermogenspositie te versterken zal het bedrijf nieuwe aandelen uitgeven. Daarmee moet 30 miljoen worden opgehaald. Ook sluit Ballast Nedam nieuwe leningen af van 80 miljoen.

Reageer op dit artikel