nieuws

Rockwool introduceert Deense gevel in Nederland

bouwbreed Premium

Rockwool introduceert Deense gevel in Nederland

Het RedAir geventileerde gevelsysteem van Rockwool komt naar Nederland. Dat kondigde Rockwool aan op het vakevenement Gevel 2014 in de Ahoy in Rotterdam.

In Denemarken wordt het systeem al regelmatig toegepast. Tegen een gevel van beton of steen worden RedAir steenwolplaten geplaatst, met een dikte van 100 tot 350 millimeter. De groen gemarkeerde zijkanten van de platen zijn zacht en sluiten daardoor goed op elkaar aan. Tegen de steenwolplaten worden houten regels bevestigd, met lange schroeven in de wand. Kramplaten tussen de regels en de steenwol zorgen voor voldoende wrijving.

De gevelbekleding kan onder meer bestaan uit Rockpanel gevelplaten, aluminium golfplaten, houten rabatdelen, keramische tegels of leien. Het gewicht van de gevelbekleding wordt via de schroeven en de steenwol aan de constructie van beton of steen overgedragen. De bovenzijde van de gevel hoeft dus niet aan het dak verankerd te worden.

 

Samenstelling van het RedAir gevelsysteem op de Deense website van Rockwool.

Reageer op dit artikel