nieuws

Partijen Lingewijk staken samenwerking

bouwbreed

De gemeente Gorinchem, Poort6, Dura Vermeer en Van Wanrooij hebben hun samenwerking voor de herontwikkeling van Lingewijk-Noord in Gorinchem beëindigd. De vier partijen waren sinds 2005 samen verantwoordelijk en risicodragend voor de grondexploitatie. “Als gevolg van de economische crisis is de verdere transformatie van Lingewijk-Noord vertraagd en zullen de financiële kaders moeten worden aangepast”, melden […]

De gemeente Gorinchem, Poort6, Dura Vermeer en Van Wanrooij hebben hun samenwerking voor de herontwikkeling van Lingewijk-Noord in Gorinchem beëindigd.

De vier partijen waren sinds 2005 samen verantwoordelijk en risicodragend voor de grondexploitatie. “Als gevolg van de economische crisis is de verdere transformatie van Lingewijk-Noord vertraagd en zullen de financiële kaders moeten worden aangepast”, melden de partijen.

De gemeente Gorinchem zal voortaan zelfstandig alle beslissingen over het project nemen. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden in het gebied nu nog 177 koopwoningen gebouwd moeten worden.

Reageer op dit artikel