nieuws

Gekromd gevouwen plaat constructief haalbaar

bouwbreed Premium

Gekromd gevouwen plaat constructief haalbaar

Een constructie van elementen van langs kromme lijnen gevouwen houten platen is een haalbaar concept. Het biedt veel geometrische varianten die efficiënt op gebouwschaal uitgevoerd kunnen worden.

Dat liet Lianne Tas, inmiddels civiel projectingenieur bij adviesbureau Witteveen + Bos in Breda, zien op de onderzoeksmiddag ‘Construeren met Hout’ in het auditorium van de TU Eindhoven. De bijeenkomst werd gehouden door de Faculteit Bouwkunde, de Vereniging van Houtconstructeurs (VHC), de certificeringsinstelling SKH en de Stichting Hout Research (SHR) uit Wageningen. Haar afstudeerwerk betekent een doorbraak voor architecten die met gevouwen vlakken ontwerpen.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel