nieuws

EU in geweer tegen oneerlijkheid

bouwbreed

EU in geweer tegen oneerlijkheid

Ondernemingen uit landen die bedrijven uit EU-landen niet toelaten tot aanbestedingen, kunnen geweerd worden van de Europese aanbestedingsmarkt. Dat heeft het Europese Parlement besloten.

Met deze actie komt het parlement in het geweer tegen klachten uit het bedrijfsleven waaronder de bouw tegen de praktijk dat -vaak gesubsidieerde- bedrijven uit derde landen vrijwelijk op de Europese markt tegen dumpprijzen kunnen inschrijven terwijl de Europese landen geen voet tussen de deur krijgen in die landen.

Aanleiding is een klacht van de Europese bouwfederatie FIEC die zich boos heeft gemaakt over de aanbesteding van de aanleg een weg in Polen waarmee een Chinees bedrijf tegen ramsj-prijzen aan de haal ging. Helemaal schrijnend was volgens de FIEC dat het ging om een door Europa gesubsidieerd project. Dat de Chinese bouwer uiteindelijk van het werk is gehaald wegens wanprestatie, deed aan het principe niet af.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels