nieuws

Archief voor 
onbegrepen kunstwerken

bouwbreed Premium

Bijna het gehele oeuvre van kunstenaar Johannes Kloppenburg is door de gemeente Amsterdam vernield. Het restant is nu ondergebracht in het Belgische Kemzeke. Hiervoor ontwierp Kloppenburg zelf het nieuwe onderkomen, een publiek-private samenwerking tussen de Verbeke Foundation en het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur. Kloppenburg vervaardigde zijn werk uit verpakkingen, kleding en schroot. Zijn […]

Bijna het gehele oeuvre van kunstenaar Johannes Kloppenburg is door de gemeente Amsterdam vernield. Het restant is nu ondergebracht in het Belgische Kemzeke. Hiervoor ontwierp Kloppenburg zelf het nieuwe onderkomen, een publiek-private samenwerking tussen de Verbeke Foundation en het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur. Kloppenburg vervaardigde zijn werk uit verpakkingen, kleding en schroot. Zijn atelier stond zo vol dat de gemeente het in 1997 wegens brandgevaar liet ontruimen. Daarna belandde het in drie zeecontainers in de haven om in 2008 te worden verbrand.Foto: Ries van Wendel de Joode

Reageer op dit artikel