nieuws

Arcadis ziet geen misstanden in Qatar

bouwbreed Premium

Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft geen misstanden geconstateerd bij projecten in Qatar waar dochterondernemingen van het bedrijf bij betrokken zijn.

Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten in reactie op berichtgeving in De Telegraaf . Arcadis-dochter EC Harris houdt in Qatar onder meer toezicht op “gezondheid, veiligheid en milieu”. Verschillende organisaties spreken van slechte werkomstandigheden bij de bouw van voetbalstadions in Qatar. Zo zouden de afgelopen twee jaar zeker 382 bouwvakkers zijn omgekomen.

“Wij zijn geen misstanden tegengekomen”, stelt de zegsman van Arcadis. Hij benadrukt echter dat een groot deel van de projecten nog niet is begonnen. “Als wij misstanden tegenkomen, zullen we betrokken aannemers en andere partijen daarop aanspreken.”

Reageer op dit artikel