nieuws

Recreatietoren van prefab beton

bouwbreed

Recreatietoren van prefab beton

Op het recreatieterrein ‘Beldert Beach’ in Zoelen verrijst een toren van 20 meter hoog. Hij bestaat uit gestapelde prefab betonnen kokerelementen, geproduceerd door Mombarg Beton uit Ulft. Het ontwerp is van Maud Nieraeth van Ateliereen Architecten uit Eindhoven.

“We hebben eerder torens gerealiseerd. De opdrachtgever, Holland Evenementen Groep”, vond ons werk via internet”, licht Nieraeth toe. “Het was een uitdaging om van de toren een belevenis te maken. Het is een gesloten toren. Achter het toegangshek bevindt zich een hal van zo’n 5 bij 3 meter. Daar begint de vrij steile verzinkt stalen trap met felgeel hekwerk. De route naar boven gaat langs aparte uitzichten en een stukje buiten de toren om over een bordes.”

De toren is multifunctioneel. Hij heeft twee klimgevels en is het beginpunt van een tokkelbaan (een 350 meter lange kabel waarlangs recreanten aan een katrol over het water kunnen afdalen). Naast de toren komt een kiosk. De bouwer is Chr. van Arnhem & Zn. uit Culemborg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels