nieuws

Energieke restauratie bekroond

bouwbreed

Energieke restauratie bekroond

Na twee jaar gebruik blijkt het gerenoveerde Sint Ignatius gymnasium in Amsterdam minder dan de helft van de energie te gebruiken dan voorheen. Die prestatie bleek goed voor de prijs Energieke Restauratie.

Bij de prijs vlooide de jury intensief de gegevens van het energiegebruik door over de afgelopen twee jaar. Volgens de jury was de halvering van het energieverbruik per vierkante meter des te opmerkelijker omdat met de renovatie en uitbreiding van het schoolgebouw uit 1956 veel meer computers, digitale schermen en koeling in gebruik zijn genomen.

Ook de manier waarop een historisch gebouw wordt hergebruikt weegt zwaar bij de toekenning van de prijs, die een initiatief is van Hanzekenniscentra Noorderruimte. De jury had veel lof voor de manier waarop het Amsterdamse bureau LEVS architecten de uitbreiding had ingepast in de stedenbouwkundige omgeving. De Energieke Restauratieprijs wordt elke twee jaar uitgereikt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels