nieuws

Woning krijgt veertig jaar extra

bouwbreed Premium

Een zonnepaneel met warmteterugwinning, kozijnloze vensters, een buiten de woning gelegen portaal met alle installaties en een woning op gelijkstroom. Dat zijn voorbeelden van innovaties die het verduurzamingsprogramma de Stroomversnelling oplevert.

onderkop

Technische revolutie in de renovatiemarkt

< vervolg van pagina 1

Deze pagina’s tonen de eerste vier prototypewoningen waar Ballast Nedam, BAM, Dura Vermeer en Volker Wessels mee aan de slag zijn gegaan. Het zijn standaard tussenwoningen uit de jaren zestig. Woordvoerders van de bouwbedrijven vertellen wat ze tot nu toe zijn tegengekomen, wat ze al hebben geleerd en waar ze naartoe willen.

“We stappen over onze eigen schaduw heen”

Sjoerd Klijn Velderman van BAM: “Een van de mooiste dingen in de Stroomversnelling is dat we over onze eigen schaduw heen stappen. We komen natuurlijk uit een tijd waar we voor de laagste prijs iets moesten maken wat we niet zelf hoefden te bedenken en waar we na oplevering het liefst niet meer naar omkeken. Voor alle Stroomversnelling-woningen garanderen wij nu de prestatie: doordat we nu zelf moeten bedenken hoe we dat moeten borgen, is half werk geen optie meer. De projectleider van de eerste prototypewoning weet bijvoorbeeld dat hij met een blowerdoor-test moet testen of de woning aan de luchtdichtheidseisen voldoet. De kieren in de woning moeten daarvoor goed worden aangepakt, en dat lukt niet met pur en kit. Deze houding is de standaard die we in de toekomst willen aanhouden.”

Reageer op dit artikel