nieuws

Thyssen Krupp doet fabriek van de hand

bouwbreed Premium

Thyssen Krupp doet fabriek van de hand

Het Duitse staalconcern Thyssen Krupp verkoopt zijn fabriek in de Amerikaanse staat Alabama aan Arcelor Mittal en Nippon Steel. De overnemende partijen nemen beiden een belang van 50 procent in de joint venture waarin de fabriek wordt ondergebracht.

De bedrijven betalen samen een bedrag van 1,14 miljard euro (1,55 miljard dollar). ThyssenKrupp bereikte afgelopen weekend ook overeenstemming over de aankoop van de fabriek van Outokumpu in het Italiaanse Terni en de VDM activiteiten.

Het Duitse concern boekte in het gebroken boekjaar 2013 een omzet van 39,8 miljard euro, tegenover 47 miljard euro een jaar eerder. Het nettoverlies viel met 1,5 miljard euro echter lager uit dan de 5,0 miljard euro van vorig boekjaar.

Reageer op dit artikel