nieuws

Klacht Belgen tegen concurrentie

bouwbreed Premium

De Belgische bouw heeft meer dan genoeg van de oneerlijke concurrentie van buitenlandse bedrijven. Onder de Europese dienstenrichtlijn kunnen die werken tegen veel lagere kosten, waardoor de Belgen niet meer aan de bak komen. Dit blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw. Van de 460 deelnemende bedrijven zegt meer dan 90 procent dat het […]

De Belgische bouw heeft meer dan genoeg van de oneerlijke concurrentie van buitenlandse bedrijven. Onder de Europese dienstenrichtlijn kunnen die werken tegen veel lagere kosten, waardoor de Belgen niet meer aan de bak komen. Dit blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw.

Van de 460 deelnemende bedrijven zegt meer dan 90 procent dat het om oneerlijke concurrentie gaat, 88 procent ziet dat de buitenlandse bedrijven het Belgische minimumloon niet respecteren en 82 procent ziet met lede ogen aan dat het om schijnzelfstandigen gaat. Vrijwel alle bedrijven geven vooral de loonkosten de schuld van de oneerlijke concurrentie.

Reageer op dit artikel