nieuws

Hoogeveen komt met concept duokoop

bouwbreed

De gemeente Hoogeveen komt met de duokoopregeling. In dit concept krijgen kopers van nieuwe woningen de keuze of ze de grond wel of niet erbij kopen. Met deze actie wil de gemeente koopwoningen makkelijker bereikbaar maken omdat minder hypotheek nodig is. Hoogeveen geeft de grond als die niet mee wordt gekocht uit in erfpacht. Die […]

De gemeente Hoogeveen komt met de duokoopregeling. In dit concept krijgen kopers van nieuwe woningen de keuze of ze de grond wel of niet erbij kopen. Met deze actie wil de gemeente koopwoningen makkelijker bereikbaar maken omdat minder hypotheek nodig is.

Hoogeveen geeft de grond als die niet mee wordt gekocht uit in erfpacht. Die is voor de volle 100 procent aftrekbaar, maar de hypotheeksom kan lager blijven.Om het helemaal aantrekkelijk te maken krijgen de kopers wel het recht om later alsnog de kavel te kopen. De regeling is toegevoegd aan het Hoogeveen Bouwpakket.

Met dat pakket wil de gemeente de woningbouw op gang krijgen. Daarvoor zijn maatregelen genemen als gratis een optie op een kavel en 20 procent korting op de bouwgrond. Ook is tot 1 maart de leges voor een bouwvergunning voor een nieuwe huis gehalveerd.

Reageer op dit artikel