nieuws

Hogere straf voor oud-topman corporatie

bouwbreed Premium

Hogere straf voor oud-topman corporatie

Voormalig topman Gerard van der Z. van woningcorporatie SGBB is door het Arnhemse gerechtshof veroordeeld tot een celstraf van drieënhalf jaar wegens fraude bij de aankoop van vastgoed.

De straf valt hoger uit dan in eerste aanleg. De rechtbank legde Van der Z. in 2011 nog een gevangenisstraf van drie jaar op. Volgens het hof heeft Van der Z. zich schuldig gemaakt aan systematische en professionele oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen.

De oud SGBB-bestuurder sjoemelde bij de aankoop van vastgoed. Daarbij speelde hij onder één hoedje met projectontwikkelaar Richard S. De winsten verdeelden zij onderling. S. kreeg van het hof een celstraf van 2,5 jaar.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel