nieuws

Faillissementsgolf over hoogtepunt heen

bouwbreed Premium

Faillissementsgolf over hoogtepunt heen

Met de cijfers van december nog tegoed, staat de teller van het aantal faillissementen van vennootschappen in de bouw dit jaar al op 1190.

In heel 2012 gingen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 1150 bouwbedrijven failliet. Het hoogtepunt van de faillissementsgolf lag in de eerste helft van het jaar. In het eerste kwartaal werden 386 bedrijven gedwongen beëindigd. De periode april – juni was al niet veel beter met de ondergang van 384 ondernemingen.

Vanaf de zomer daalt het aantal faillissementen duidelijk. In het derde kwartaal viel het doek nog voor 262 bouwbedrijven, ruim honderd minder dan in de voorgaande kwartalen. In het vierde kwartaal zijn tot en met november 158 bedrijven onvrijwillig gestopt, waarmee de neergaande tendens zich lijkt voort te zetten.

Meer cijfers over het aantal faillissementen op de site van het CBS 

Reageer op dit artikel