nieuws

Elke vijf jaar verplichte airco-keuring

bouwbreed Premium

Elke vijf jaar verplichte airco-keuring

Gebouwbeheerders zijn vanaf deze maand verplicht hun airconditioningsystemen met een koelvermogen van meer dan 12 kW elke vijf jaar te laten keuren. Dit zorgt voor energiebesparing, minder CO2-uitstoot en een optimaal werk- en verblijfsklimaat.

De eerste installaties – tot 45 kW met een bouwjaar van tien jaar of ouder – moeten uiterlijk 31 december 2014 gekeurd zijn. De EPBD-keuring van airconditioningsystemen is de Nederlandse invulling van de Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen die EU-landen verplicht om energieprestaties van gebouwen aan te pakken.

De ervaring leert dat de energiecomponent van airconditioningsystemen nauwelijks aandacht krijgt bij gebouwbeheerders. Veel systemen staan niet optimaal afgesteld of sluiten niet aan bij de koelingsbehoefte van een gebouw. De nieuwe keuringsverplichting van het Rijk moet hier verandering in brengen.

Kijk voor meer info op de site van Agentschap NL

Reageer op dit artikel