nieuws

Eén klager kan bouwer voet dwarszetten

bouwbreed Premium

Eén klager kan bouwer voet dwarszetten

Kees van Middendorp van het gelijknamige bouwbedrijf staat te trappelen om te beginnen aan de bouw van 40 startersappartmenten in Ede. Maar één bezwaarmaker houdt de werkzaamheden al een jaar lang tegen.

Wat is er aan de hand?

“Samen met Kuipers Projectontwikkeling willen we aan de Parkweg in Ede een appartementencomplex bouwen op een locatie waar vroeger een supermarkt zat. Maar volgens een klagende buurtbewoonster is er een probleem met de parkeernorm.”

Heeft u al een bouwvergunning?

“Alle gemeentelijke procedures zijn doorlopen en de bewaarcommissie heeft haar klacht al terzijde geschoven. Maar ze is naar de rechter gestapt.”

En nu?

“Daar wachten we nog op, maar het duurt erg lang. Ik weet niet wanneer de uitspraak zal zijn.”

Zijn er al appartementen verkocht?

“Er staat er nog maar eentje te koop. Dus wij staan klaar om te beginnen. De acties van deze mevrouw duperen vooral ook de kopers. Die zouden in het oorspronkelijke plan al rond de kerst in hun huizen wonen.”

Ik lees dat ze geld gaat krijgen.

“Ja, er staat in de Gelderlanderdat de projectontwikkelaar de kopers om geld vraagt om die mevrouw te compenseren, maar dat verhaal klopt niet. Die suggestie is nooit gedaan.”

Zou het geen goed idee zijn?

“Ja en nee. Nee, het is niet reëel dat de kopers en ontwikkelaar een bedrag betalen voor een ongegrond bezwaar. Ja, om de bouw vlot te trekken.”

En gewoon een goed gesprek?

“Wij willen niets liever! We hebben onlangs bij een ander bouwproject ook met een bezwaar te maken gehad, en hebben het gewoon kunnen uitpraten.”

Maar u heeft niet gebeld?

“Er komt geen reactie. Maar ondertussen staan alle partijen met de rug tegen de muur. Kopers, ontwikkelaars, gemeente en de buurt willen dat er wat gaat gebeuren. Typisch Nederland dat één persoon dat kan tegenhouden.”

Reageer op dit artikel