nieuws

Bouwkostenproject hogeschool wageningen

bouwbreed Premium

Algemene projectgegevens Projectomschrijving Het ontwerp van de Hogeschool STOAS/Vilentum te Wageningen is gebaseerd op de kernwaarden van de school en heeft daardoor een flexibele en open structuur gekregen. Het zilverkleurige gebouw in de vorm van een cilinder staat op een terp en markeert een hoek van het campusterrein. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen. In […]

Algemene projectgegevens

Projectomschrijving

Het ontwerp van de Hogeschool STOAS/Vilentum te Wageningen is gebaseerd op de kernwaarden van de school en heeft daardoor een flexibele en open structuur gekregen. Het zilverkleurige gebouw in de vorm van een cilinder staat op een terp en markeert een hoek van het campusterrein.

Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen. In het midden van het gebouw bevindt zich een vide met daaromheen leslokalen, werkruimten, laboratoria en een restaurant. Elke bouwlaag is georganiseerd volgens het principe ‘de grot en het nest’: een combinatie van nestruimten (zoals practicumlokalen en kantoorfuncties) en grotruimten (open ruimten die men kan gebruiken voor bijvoorbeeld ontspanning of overleg).

Rondom de vide bevindt zich een draagstructuur van dunne, schuin geplaatste stalen kolommen. In de vide is de hoofdtrap gesitueerd. De noodtrappen zijn prominent in de buitengevel verwerkt. De gevel is gelaagd opgebouwd: bestaande uit een geel binnenpaneel met eromheen een gezette staalplaat, voorzien van perforaties welke een afbeelding vormt. Door de ronding van het gebouw en de perforaties wordt er een moirépatroon zichtbaar.

Er is veel glas gebruikt waardoor het gebouw een transparante uitstraling heeft. Het gebouw is voorzien van zonwering- en verduisteringsscreens. Plafonds bestaan uit geperforeerde gipsplafondplaten met daarboven isolatie. De gietvloeren bevatten patronen. Wanden: gesaust glasvliesbehang of fotoprintbehang. Op het dak bevinden zich daglichtkoepels, installaties met bijzonder gevormde kanalen en een dakterras. Het dak zelf is rondom voorzien van een borstwering. Het gebouw heeft volledig vloerverwarming en een warmteterugwininstallatie in de vorm van een warmte- en koudepomp, en warmte- en koude-opslag. De school is deels voorzien van LED-verlichting.

Reageer op dit artikel