nieuws

Bouw centraal op eerste receptie koning

bouwbreed Premium

De allereerste nieuwjaarsreceptie van koning Willem-Alexander staat in het teken van de bouwsector. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd.

“Dit jaar zijn specifiek mensen uit de bouw vertegenwoordigd”, reageert een woordvoerder van het Koninklijk Huis op vragen van Cobouw .

Het is een gewoonte dat een koninklijke receptie in het teken staat van een thema of sector. Waarom die eer dit jaar aan de bouw ten deel valt, is onduidelijk. “De koning heeft geen bepaalde band met de bouwsector”, reageert zijn woordvoerder. Welke kopstukken uit de bouw zijn uitgenodigd kan de RVD nog niet melden.

Traditiegetrouw vindt de nieuwjaarsontvangt plaats in het Paleis op de Dam in Amsterdam. De kersverse koning ontvangt daar “enkele honderen gasten” die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen. De datum en het tijdstip van de feestelijke gebeurtenis worden later bekendgemaakt. De laatste nieuwjaarsreceptie van koningin Beatrix stond dit jaar in het teken van de land- en tuinbouw en de veehouderij.

Reageer op dit artikel