nieuws

Windmolenfabrikant Vestas ziet omzet dalen

bouwbreed Premium

Windmolenfabrikant Vestas ziet omzet dalen

Vestas, de grootste producent van windmolens ter wereld, heeft de omzet in het derde kwartaal met 27 procent zien dalen naar 1,442 miljoen euro. De winst voor bijzondere posten nam echter toe van 54 naar 67 miljoen euro.

Topman Andres Runevad denkt dan ook dat de twee jaar geleden ingezette drastische reorganisatie zijn vruchten begint af te werpen. In het kader daarvan is Vestas onlangs een strategische alliantie aangegaan met Mitsubishi Heavy Industries. Vestas meldt verder dat er per eind september voor 7,3 miljard euro aan opdrachten in de boeken staat. Daarnaast rekent het bedrijf op 6,1 miljard aan opbrengsten uit controle- en onderhoudscontracten waar volgens Runevad de komende tijd de meeste groei te verwachten is.

Reageer op dit artikel