nieuws

Wehkamp bouwtdistributiecentrum

bouwbreed Premium

Wehkamp gaat in Zwolle naar eigen zeggen het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld voor online detailhandel bouwen. Het nieuwe centrum gaat ongeveer honderd miljoen euro kosten, meldt moederbedrijf RFS Holland Holding.

De nieuwe locatie moet het huidige distributiecentrum van Wehkamp in Dedemsvaart gaan vervangen. Het nieuwe pand krijgt bijna 480.000 zogenoemde picklocaties waar 468 shuttletreintjes producten kunnen oppikken. Daarnaast komen er achtduizend palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellages voor hanggoed. In totaal kunnen er straks vier miljoen artikelen worden opgeslagen. Het nieuwe centrum kan straks zo’n 12350 items per uur oppikken. Dat is volgens het postorderbedrijf twee keer zo snel als in het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart, dat is al sinds de jaren zestig in gebruik. Wehkamp bouwt het distributiecentrum in samenwerking met WDP Nederland. Het Oostenrijkse Knapp levert het geautomatiseerde magazijnsysteem. Het centrum wordt gebouwd op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle.

De bouw start dit najaar. Wehkamp verwacht het nieuwe pand te kunnen betrekken in de z omer van 2015.

Reageer op dit artikel