nieuws

Veiligheid galerijconstructie niet afdoende

bouwbreed Premium

Bij drie flatgebouwen uit de periode 1950-1970 in Den Bosch blijkt de veiligheid van de galerijconstructie niet afdoende. Er is echter geen acuut gevaar.

Bij twee andere flats is het onderzoek nog niet klaar. De resultaten worden zeer binnenkort verwacht. Een van de flats is eigendom van BrabantWonen, de andere twee zijn particulier bezit. Er is geen sprake van putcorrosie of ernstige scheurvorming, maar bij een extreme belasting hebben de vloeren te weinig draagkracht.

BrabantWonen heeft direct een definitieve oplossing uitgewerkt. De corporatie gaat bij zijn flat stalen kolommen plaatsen die via een ophangconstructie vanaf het dak aan de galerijen bevestigd worden. Die constructie moet zo extra ondersteuning bieden aan de galerijen en daarmee de draagkracht vergroten.

Reageer op dit artikel