nieuws

Vakbond stelt aannemer aansprakelijk

bouwbreed

Vakbond FNV Bouw vindt het positief dat het consortium Avenue2 “na zware druk” bereid is een beperkt bedrag te betalen aan werknemers van Rimec. “Dit is pas het begin”, zegt sectorbestuurder Mieke van Veldhuizen.

De vakbond heeft donderdag, nog voor de bevindingen van de expertcommissie bekend waren, een aansprakelijkstelling gestuurd naar Avenue2. Hierin wordt het consortium aansprakelijk gesteld voor het niet naleven van de cao door onderaannemer Rimec en alle kosten die daaruit voortvloeien. “We gaan door totdat er gewoon een goede nabetalingsregeling ligt die recht doet aan de Nederlandse wet en de cao bouwnijverheid”, stelt Van Veldhuizen. “Daarnaast doen we een dringend beroep op de Belastingdienst en de Inspectie SZW om hier in te duiken.”

De vakbond is van mening dat de bouw-cao gewoon van toepassing is bij de bouw van de A2-tunnel, ookartikel 55 (zie boven). “Als de hoofdaannemer een andere mening is toegedaan, moet hij met ons in discussie gaan of naar de rechter stappen”, aldus de sectorbestuurder.

Reageer op dit artikel