nieuws

Tapijt wijst mensen de weg in gebouw

bouwbreed

Tapijt wijst mensen de weg in gebouw

Philips en Desso willen samen lichtdoorlatende tapijten op basis van led-verlichting ontwikkelen. Zulke vloerbedekking helpt volgens de samenwerkende fabrikanten mensen bijvoorbeeld door een gebouw via vluchtroutes naar nooduitgangen te loodsen.

De technologie maakt volgens Philips en Desso gebruik van de neiging van mensen om hun gedrag en bewegingen door de vloer te laten leiden. Beide bedrijven hopen het lichtdoorlatende tapijt in de loop van het volgende jaar op de markt te brengen. Bij die gelegenheid maken de twee producenten ook de handelsnaam bekend.

Philips en Desso zien in het nog naamloze vloerproduct ook een manier om de kwaliteit van onder meer de binnenlucht en de akoestiek te verbeteren.

Reageer op dit artikel