nieuws

Rodetorenbrug te strak op landhoofd

bouwbreed Premium

De vervormingen in de constructie van de Rodetorenbrug in Zwolle komen door de te strakke plaatsing bij het landhoofd. Dat is uit een second opinion van de architect-constructeur in opdracht van de gemeente gebleken. Uit een eerste onderzoek kwam min of meer dezelfde conclusie. Door de strakke aanhechting van de brug kunnen de krachten die […]

De vervormingen in de constructie van de Rodetorenbrug in Zwolle komen door de te strakke plaatsing bij het landhoofd. Dat is uit een second opinion van de architect-constructeur in opdracht van de gemeente gebleken. Uit een eerste onderzoek kwam min of meer dezelfde conclusie. Door de strakke aanhechting van de brug kunnen de krachten die ontstaan bij temperatuurverschillen niet wegvloeien, met vervormingen als resultaat. Een herstelplan wordt in het voorjaar van 2014 uitgevoerd. De brug is in 2012 gebouwd door BSB Staalbouw, dat eerder dit jaar op eigen rekening nog herstelwerkzaamheden uitvoerde.

Reageer op dit artikel