nieuws

‘Plaats betontechniek in maatschappelijke context’

bouwbreed Premium

‘Plaats betontechniek in maatschappelijke context’
Portret Hans Ramler van BAM Civiel voor Cobouw

Het is van belang om techniek in een maatschappelijke context te plaatsen. De Betonvereniging gaat daarom verder dan alleen het materiaal en de techniek. Zij ondersteunt aandacht voor mens en milieu en werkt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Dat betoogt Hans Ramler, voorzitter van de
Betonvereniging, in zijn Jaarrede op de Betondag in De Doelen in Rotterdam. Hoewel het thema van de Betondag ‘Feest van techniek – high tech beton’ luidt, gaat het niet alleen om techniek, beton en innovaties. “We moeten ons ook richten op wie bij de productie van beton betrokken zijn, hoe het wordt geproduceerd, vervoerd en verwerkt”, aldus Ramler. Het materiaal moet veilig, effectief en optimaal ingezet worden. We moeten ons afvragen wat we aan het eind van de levensduur met het materiaal doen. De pure betontechnici weten vaak niet hoe ze daar een bijdrage aan kunnen leveren. Daarom moet beton in een maatschappelijke context geplaatst worden.

 

Reageer op dit artikel