nieuws

Nederland heeft twee EU-erfgoedlocaties

bouwbreed Premium

De EU heeft de eerste vier locaties aangewezen die het nieuwe label Europees erfgoed krijgen. Nederland is bedacht met de helft ervan, het Vredespaleis in Den Haag en Kamp Westerbork. Het label is bedoeld om de belangstelling te verhogen voor locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis, cultuur en ontwikkeling van de […]

De EU heeft de eerste vier locaties aangewezen die het nieuwe label Europees erfgoed krijgen. Nederland is bedacht met de helft ervan, het Vredespaleis in Den Haag en Kamp Westerbork. Het label is bedoeld om de belangstelling te verhogen voor locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis, cultuur en ontwikkeling van de Europese Unie.

Voor dit jaar mochten vijf landen, Oostenrijk, Estland, Denemarken, Luxemburg en Nederland, voorstellen doen. In totaal leverde dat negen nominaties op waaruit een onafhankelijke selectiecommissie er vier heeft aangewezen. Volgend jaar mogen achttien EU-lidstaten locaties in hun land voordragen voor het label. Zweden, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Kroatië houden zich voorlopig afzijdig. Die mogen zich later aansluiten. De Europees Commissaris voor Cultuur Androulla Vassiliou verwacht er veel van.

Reageer op dit artikel