nieuws

‘Meer aandacht nodig voor hoofdelijke aansprakelijkheid’

bouwbreed Premium

‘Meer aandacht nodig voor hoofdelijke aansprakelijkheid’

De hoofdelijke aansprakelijkheid mag in de bouw sterker worden benadrukt. Dat zegt raadgevend ingenieur Dik-Gert Mans.

Hij reageert op de ambitie van het kabinet om de positie van opdrachtgevers te versterken. Mans is niet de eerste autoriteit op het gebied van constructieve veiligheid die aandacht vraagt voor de Nederlandse bouwkwaliteit.

Wico Ankersmit, directeur van de Nederlandse Vereniging Bouw- en Woningtoezicht, pleit al langer voor strengere straffen voor aannemers die ernstige fouten maken. Ankersmit verwees vorig jaar naar Dubai waar op bordjes bij gebouwen staat wie waar verantwoordelijk voor is. De namen van aannemers op bordjes zetten, gaat Mans te ver. Hij denkt eerder aan een waarborgsysteem met certificaten. Dat de regering ingrijpt, juicht hij toe. “Dat past in de ontwikkeling die al langer gaande is.”

Reageer op dit artikel