nieuws

Herstel constructie flat na explosie

bouwbreed Premium

Herstel constructie flat na explosie

Door een zware gasexplosie in een flat aan het Driemondplein in Arnhem-Zuid raakten half augustus vijftien appartementen zwaar beschadigd. Omdat de vleugels via de vloeren waren gekoppeld aan de kern, werd ook de constructie van de flat getroffen.

In sommige vloeren traden over de gehele breedte scheuren op. Deze week is de lakmoesproef: het vervangen van de beschadigde vloeren. 

De getroffen woningen worden ontmanteld door Boverhoff Sloopwerken uit Heerde. Het vervangen van de vloerdelen in de flatwoning waar de explosie plaatsvond was een ingenieus puzzelwerk. Boverhoff zaagde gaten in de vloerdelen. Via kettingen werden die bevestigd aan een mobiele kraan. Die tilde de betonvloer ietsjes op, omdat er in de galerijflat nauwelijks verticale speling zit. Vervolgens reed de kraan het beton er via de voorpui uit. Vloerdeel voor vloerdeel ging er zo uit en daar kwamen stalen balken voor in de plaats, die tegelijkertijd werden ingehesen. Deze week wordt de wapening tussen de balken aangebracht en de bekisting geplaatst. De nieuwe vloer op de derde verdieping wordt in één keer gestort.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de aanpak van de door de gasexplosie getroffen flat in Arnhem

Reageer op dit artikel