nieuws

Gevelgroep mikt op omzetgroei van 10 procent

bouwbreed Premium

Gevelbouwers Kolf & Molijn, Alpro en Kiba gaan samenwerken onder de naam K&A Gevelgroep. De drie hopen komend jaar op een omzetgroei van ongeveer 10 procent. Als dat gelukt is, wil de gevelgroep op overnamepad.

De bedrijven uit Bergambacht, Budel en Emmeloord zijn allen onderdeel van investeringsmaatschappij Vado Beheer uit Eindhoven. “Tot nu toe was het ieder voor zich en God voor ons allen”, zegt Ronald Nieuwenhuizen, algemeen directeur van de K&A Gevelgroep. “Dat gaan we dus nu net even wat anders doen.” Zo zijn de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen van de bedrijven in elkaar geschoven en wordt er geïnvesteerd in BIM. “Bovendien gaan we ook elkaars producten aanbieden. Het doel van de oefening is dat we weer gaan groeien.”

De drie bedrijven, die gezamenlijk circa 170 werknemers hebben, zijn momenteel ongeveer goed voor een omzet van 35 miljoen euro op jaarbasis. Daarnaast levert Alpro via een dealernetwerk aan particulieren. Opdrachtgevers zijn aannemers, bouwondernemingen, architecten en andere partijen in de Benelux. Alpro en Kiba ontwerpen, produceren en monteren beide kunststof gevelelementen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Kolf & Molijn, de grootste van de drie, is gespecialiseerd in aluminium kozijnen, ramen, deuren en vliesgevels voor de woning- en utiliteitsbouw.

De omzet is de laatste jaren “redelijk stabiel” gebleven, stelt Nieuwenhuizen. Met name de verkoop van kunststof gevelelementen liep “aardig door”. Op de nog altijd krimpende projectenmarkt, waar ongeveer 70 procent van de omzet vandaan komt, heeft het bedrijf het zwaar. “Daar valt nu nauwelijks geld te verdienen. Daarom sturen we nu ook op groei, volume.”

Nieuwenhuizen verwacht dat de omzet van K&A Gevelgroep komend jaar met ongeveer 10 procent zal toenemen. “Wij willen een groter stuk van de steeds kleiner wordende taart.” In 2015 gaat het concern nadenken over acquisities. “We kijken bijvoorbeeld naar gevelbouwers in België en Duitsland. Maar ook een gevelrenovatiebedrijf staat op ons verlanglijstje.”

Reageer op dit artikel