nieuws

FNV Bouw is en blijft tegen loonoffers

bouwbreed

FNV Bouw is en blijft tegen loonoffers. Dat zegt de bouwbond in een reactie op onderzoek van Intermediair en Nyenrode naar de bereidheid onder werknemers om loon in te leveren.

Uit dat onderzoek blijkt dat één op de drie werknemers genoegen neemt met minder salaris als hij daardoor zijn of haar baan kan behouden. Volgens vice-voorzitter Charley Ramdas van FNV Bouw komt regelmatig voor dat bouwvakkers gevraagd wordt in te leveren. “Wij zijn daar op tegen”, zegt hij. “Het levert altijd verlies van rechtmatig inkomen en toeslagen op. De meeste werkgevers die loonoffers vragen, zetten bijna altijd hun werknemers onder druk om hier mee in te stemmen. Wie niet meedoet, kan al snel daarna vertrekken.”

Ramdas pleit voor goed werk en echte banen. “Feit is dat er te weinig werk is in de bouw, maar met loonoffers lossen we de crisis niet op. Werkgevers moeten dit soort praktijken stoppen.”

Reageer op dit artikel