nieuws

CO2-uitstoot en kosten van beton omlaag

bouwbreed

CO2-uitstoot en kosten van beton omlaag

Niet alleen de bijdrage van beton aan de CO2-uitstoot, maar ook de kosten van beton kunnen tegelijk omlaag door het aanpassen van de samenstelling van het cement, thermisch recyclen van cement of toepassen van geopolymeer, een alternatief bindmiddel voor beton.

Maar ook het beperken van de overdimensionering van betonconstructies en het verlengen van de levensduur door flexibel ontwerpen zijn kansrijke opties om de CO2-uitstoot én de kosten te beperken. Dat blijkt uit het rapport ‘Prioritering handelingsperspectieven verduurzaming betonketen’ van CE Delft uit Delft. Het is opgesteld in opdracht van de Waterdienst van Rijkswaterstaat en het Netwerk Beton van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) Nederland en gepresenteerd op de Innovatie-estafette van de Club van Maarssen in Amsterdam.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel