nieuws

Bouwen om de kraan

bouwbreed Premium

Delft- Medewerkers van Hanse Staalbouw monteren borstweringselementen aan het nieuwe kantoor van technologiebedrijf 3M op het Delftse Science Park Technopolis. Aannemer Cordeel bouwt hier een perfect cirkelvormig gebouw, opgetrokken uit een staalframe met betonnen borstweringen en koudgebogen glas. De borstweringselementen fungeren straks ook als steun voor de kanaalplaatvloeren. Het gebouw wordt rondom de bouwkraan opgetrokken. […]

Delft- Medewerkers van Hanse Staalbouw monteren borstweringselementen aan het nieuwe kantoor van technologiebedrijf 3M op het Delftse Science Park Technopolis. Aannemer Cordeel bouwt hier een perfect cirkelvormig gebouw, opgetrokken uit een staalframe met betonnen borstweringen en koudgebogen glas. De borstweringselementen fungeren straks ook als steun voor de kanaalplaatvloeren. Het gebouw wordt rondom de bouwkraan opgetrokken. Er is voor deze oplossing gekozen vanwege de zwaarte, 14 ton, van sommige elementen. Aan het eind van de maand wordt de kraan gedemonteerd en door een tweede kraan in delen uit het gebouw getild. De steunpoer blijft vervolgens achter in het gebouw.

Uiteindelijk moet in juni volgend jaar een transparant en bijna kolomvrij gebouw opgeleverd worden, met een glazen dak, grote ramen en een open centraal gedeelte. 3M kiest voor een nieuwe plek in Delft om dichtbij de TU en zijn klanten te zitten en voor een grotere ideeënuitwisseling te zorgen.

Foto: Peter van Mulken; tekst: Michiel Maas

Reageer op dit artikel