nieuws

Adriaan van Erk ‘nog niet klaar’ met overnames

bouwbreed Premium

De Adriaan van Erk Groep, die afgelopen week de failliete bouwer Slavenburg inlijfde, wil later dit jaar nog meer overnames doen. Dat zegt commissaris Adriaan van Erk. “We zijn nog niet klaar.”

De directie van het Zuid-Hollandse bouwconcern is volgens commissaris Van Erk in gesprek met verschillende partijen. Namen van bedrijven wil hij niet noemen. “Later dit jaar zal een en ander bekend worden.” Ook om wat voor soort bedrijven het gaat, houdt Van Erk voor zich. “Nog even geduld.”

Afgelopen week maakte de Adriaan van Erk Groep bekend dat het de vorige maand failliet verklaarde bouwer Slavenburg overneemt. In totaal gaat voor “afgerond 20 miljoen euro omzet” aan projecten over naar Van Erk. Slavenburg boekte in 2012 een netto-omzet van 52,2 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 1,1 miljoen euro. Voor de crisis, in 2007, was het concern nog goed voor een omzet van ruim 106 miljoen euro. De bouwer gaat in afgeslankte vorm verder vanuit het kantoor van Adriaan van Erk in Bergambacht. Naar verwachting kunnen tussen de vijftien en twintig werknemers hun baan behouden.

Volgens Van Erk worden, naast een aantal nog op te starten werken, onder meer lopende projecten in Rotterdam en Noord-Brabant overgenomen. Het bouwconcern is volgens de commissaris een “mooie aanvulling” op de utiliteitsbouw-activiteiten van de Adriaan van Erk Groep. Wat zijn bedrijf voor Slavenburg betaald heeft, wil commissaris Van Erk niet kwijt.

Omzet

Tot de Adriaan van Erk Groep behoren, naast het deze week aangekochte Slavenburg, een ontwikkelaar, twee bouwbedrijven (Rehorst Bouw en Adriaan van Erk Bouw) en een timmerfabriek. Het bouwconcern is volgens de commissaris goed voor een omzet van zo’n 200 miljoen euro.

Eind vorig jaar werd het bedrijf uitgebreid met de BTE Groep. Dat betonconcern boekte in 2012 een omzet van 171,2 miljoen euro.

Reageer op dit artikel