nieuws

Stabu bundelt alle besteksteksten over automatisering

bouwbreed Premium

Stabu heeft alle besteksteksten die betrekking hebben op woning- en gebouwautomatisering samengebracht in één hoofdstuk. Hiermee komt de leverancier van onder andere besteksteksten tegemoet aan een behoefte daaraan bij onder andere adviesbureaus.

KNX Nederland houdt op 5 november in Maarssen een bijeenkomst over toekomstbestendig vastgoed. Een belangrijk aspect hiervan is één communicatieprotocol voor alle elektronica in een gebouw. Door middel van deze standaard, KNX genaamd, kunnen producten van verschillende fabrikanten met elkaar communiceren.

Volgens KNX Nederland is het voor adviesbureaus tot op heden lastig om hierover een objectief en merkonafhankelijk bestek op te stellen, onder andere omdat de informatie nu nog verspreid staat over meerdere hoofdstukken. Stabu heeft dit probleem gesignaleerd en lanceert dit najaar het hoofdstuk met specifieke besteksteksten voor woning- en gebouwautomatisering.

De KNX Association is een wereldwijde vereniging van meer dan driehonderd fabrikanten van elektronicasystemen.

Reageer op dit artikel