nieuws

Sensor detecteert insluiper die achter pashouder loopt

bouwbreed Premium

Het bedieningstableau BoonTouch van Koninklijke Boon Edam kan tot zes toegangspoortjes bedienen: tegelijk of afzonderlijk. Sensoren houden in de gaten of iemand ongemerkt de poortjes probeert te passeren.

De poortjes gaan bijvoorbeeld open wanneer iemand een pas voor de lezer houdt. Ze gaan niet meteen weer dicht om te voorkomen dat iemand bekneld raakt. Onbevoegden kunnen proberen daarvan gebruik te maken door dicht achter de pashouder te gaan staan en mee te lopen. Nieuwe software meldt niet alleen dat iemand ongemerkt probeert te passeren maar geeft ook aan waar de onbevoegde is.

Het nieuwe tableau zorgt ervoor dat receptionisten of beveiligers in zulke gevallen intuïtief maatregelen kunnen treffen. “Dat was nog niet zo eenvoudig”, zegt Daan van Beusekom van Boon, “want bedieningsschermen worden voor de zakelijke markt gemaakt.” Aspecten als bedieningsgemak blijven dan wat onderbelicht. De uitvoering van het 7 duimse scherm kreeg eveneens bijzondere aandacht.

De BoonTouch opent en sluit tot zes poortjes zonder dat elk poortje apart moet worden bekabeld. “De “Instellingen van maximaal zes poortjes zijn met één druk op de knop te beheren.” Verschillende doorgangen kunnen tegelijkertijd worden bediend om piekverkeer mogelijk te maken.

De BoonTouch is vooral bedoeld voor de eigen producten van de fabrikant uit Edam. De producent zorgt er weer wel voor dat zijn toegangspoortjes aansluiten op de liften van andere fabrikanten om zo grote stromen mensen snel door een gebouw te loodsen.

Reageer op dit artikel