nieuws

Schade oktoberstorm rond de 95 miljoen

bouwbreed

De storm die maandag over het land raasde heeft voor zeker 95 miljoen euro aan schade veroorzaakt. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. Het gaat vooral om schade aangericht door omvallende bomen, rondvliegende dakpannen en puin. De schade die de sectoren landbouw en overheid hebben geleden, is niet meegerekend. De schadepost was fors, maar valt […]

De storm die maandag over het land raasde heeft voor zeker 95 miljoen euro aan schade veroorzaakt. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.

Het gaat vooral om schade aangericht door omvallende bomen, rondvliegende dakpannen en puin. De schade die de sectoren landbouw en overheid hebben geleden, is niet meegerekend.

De schadepost was fors, maar valt in het niet bij die van 18 januari 2007. Toen leverde de storm Kyrill voor ruim 200 miljoen euro aan schade op. Een normale herfststorm veroorzaakt doorgaans in ons land een schade van meer dan 1 miljoen euro.

Reageer op dit artikel