nieuws

‘Halveer kosten bedrijfstakeigen regelingen bouw’

bouwbreed

Bouwend Nederland wil de sectorkosten (bedrijfstakeigen regelingen) halveren. FNV Bouw spreekt van een “idioot” voorstel.

Betere beroepsopleidingen, gezondere en veiligere bouwplaatsen, financiering van verletkosten van leerlingwerknemers, zorgen voor voldoende instroom. Het zijn collectieve voorzieningen, betaald door werkgevers en werknemers. Bouwend Nederland wil een goedkoper systeem.

De werkgeversorganisatie stelde vrijdag voor om de sectorkosten te halveren. Maar, omdat de alles in de cao afgesproken moet worden, verwacht Bouwend Nederland dat het enkele jaren zal duren voordat het is verwezenlijkt. FNV Bouw overtuigen is de moeilijkste opgave: “Dit is een idioot voorstel”, reageert cao-onderhandelaar Mieke van Veldhuizen, namens de vakbond. Ze zegt dat de bouw trots moet zijn op de collectieve voorzieningen. De cao-onderhandelingen moeten nog beginnen.

> Pagina 2: Bouwend Nederland slaat nieuwe weg in

Reageer op dit artikel