nieuws

‘Geen aanval op duurzaam bouwen’

bouwbreed

Leveranciers van bouwproducten hoeven niet bang te zijn dat het huidige systeem voor duurzaam bouwen aan diggelen valt.

Zo reageert Naeem Adibi, projectleider van het Franse Cd2e in reactie op berichtgeving in Cobouw. De Europese Commissie wil één algemene methode waarmee de milieuprestaties van alle producten en dus ook bouwproducten kunnen worden bepaald. Vorige week gaf de commissie onder meer groen licht voor een pilotproject voor isolatiematerialen. In de bouwindustrie zit niet iedereen te wachten op nieuwe criteria. Producenten vrezen dat gepleegde investeringen in milieurelevante productinformatie in rook op gaan.

Adibi, projectleider van het proefproject zegt dat leveranciers zich geen grote zorgen moeten maken. “We zijn er niet op uit om het huidige systeem dat gebaseerd is op Europese normen aan te vallen.” Hij doet een oproep aan alle stakeholders in de bouwindustrie om tot overeenstemming te komen over een stelsel waar iedereen mee kan leven.

Reageer op dit artikel