nieuws

FIEC wil commissaris specifiek voor bouw

bouwbreed

FIEC wil commissaris specifiek voor bouw

Een aparte Europees commissaris voor de bouw is meer dan gewenst. Diens belangrijkste taak moet de coördinatie tussen de verschillende diensten in Europa zijn.

Dat zei de voorzitter van de Europese bouwfederatie FIEC Thomas Schleicher na afloop van topoverleg met de Europese Commissie.

Daar heeft hij vier punten gepresenteerd die nodig zijn om een ondernemingsvriendelijk ‘Brussel’ te creëren. Behalve een betere coördinatie om tegenstrijdige of dubbele regels te voorkomen staat vooral een professionele, competente en betrouwbare overheid hoog op het verlanglijstje. Daarnaast leven er bij hem nog wat wensen over heldere wet- en regelgeving en gelijkwaardigheid tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers bij aanbestedingen.

Reageer op dit artikel