nieuws

Circulatiepomp Remeha bespaart stroom

bouwbreed Premium

Ketelbouwer Remeha zegt vooruit te lopen op het ‘pompenbesluit’ van Brussel. Europa wil vanaf 2015 alleen nog verwarmingsketels met een pomp energielabel A zien.

De fabrikant uit Apeldoorn levert zijn Quinta Pro-ketels en zijn cascadesystemen met zo’n modulerende pomp met permanentmagneetmotor.

Afhankelijk van type en gebruik bespaart deze circulatiepomp de gebruiker jaarlijks 25 tot 150 euro aan stroom. Remeha monteert deze pompen in zijn Quinta Pro 45, 65 90 en 115. Dat zijn hoogrenderende ketels voor de utiliteit met een vermogen van 40 tot 107 kilowatt. De pomp is in de ketels gemonteerd.

Externe pompen moeten van Brussel al sinds 1 januari van dit jaar energielabel A hebben. De ketelbouwer zegt dat gebruikers door de actie van de producent hun ketel sneller terugverdienen. Remeha denkt ook het milieu goed te doen omdat de nieuwe pompen minder energie verbruiken en daardoor ook minder CO 2in de lucht brengen.

Reageer op dit artikel