nieuws

BVP-waterproject Garmerwolde af

bouwbreed Premium

Waterzuiveringsproject Garmerwolde is gisteren geopend door Siebe Riedstra, de hoogste ambtenaar van het ministerie van Infrastructuur. De keus voor prestatie-inkoop voor het project dat 20 miljoen euro kostte, smaakt naar meer en inmiddels staan bij het waterschap nog vier bvp-projecten op stapel. Noorderzijlvest had als eerste waterschap de primeur van een best value procurement-project. Imtech/GMB […]

Waterzuiveringsproject Garmerwolde is gisteren geopend door Siebe Riedstra, de hoogste ambtenaar van het ministerie van Infrastructuur. De keus voor prestatie-inkoop voor het project dat 20 miljoen euro kostte, smaakt naar meer en inmiddels staan bij het waterschap nog vier bvp-projecten op stapel.

Noorderzijlvest had als eerste waterschap de primeur van een best value procurement-project. Imtech/GMB wist het waterschap te overtuigen als expert en bouwde binnen planning en budget de uitbreiding van de waterzuivering. Morgen komt de grondlegger van BVP, de Amerikaanse professor Dean Kashawaghi zelf kijken.

Daarbij is de zogenoemde Nereda-technologie gebruikt, waardoor de toevoeging van chemicaliën overbodig is geworden. De installatie zuivert jaarlijks 27 miljoen kubieke meter rioolwater van Groningen, Ten Boer en Loppersum.

Reageer op dit artikel